Delceler Pınarı imecesi
Delceler Pınarı, köyümüzün en eski pınarlarından. Sonbaharda suyu iyice azalan pınar Aralık-Ocak aylarında tümüyle kesildi. 2 tam günlük imece sonunda, dedelerimizin hatırası olan delceler pınarı yeniden akmaya başladı.
Delceler Pınarı, köyümüzün en eski pınarlarından. Sonbaharda suyu iyice azalan pınar Aralık-Ocak aylarında tümüyle kesildi. 2 tam günlük imece sonunda, dedelerimizin hatırası olan delceler pınarı yeniden akmaya başladı.
Akçakavak’ta mevsimin ilk karı yağdı. Köyümüz gözalıcı bir beyazlığa büründü. Fotoğraf Hasan Kızılkaya’dan.
Sitemiz uzun zamandan beri teknik altyapısı yenilenmediği için sorunlar yaşıyordu.
Nihayet teknik sorunlarını çözdük ve akcakavak.com sitesini tekrar düzgün yayınlanabilir hale getirdik.
Siteye bütün köylülerimizin katkısını bekliyoruz. Burada yayınladığımız her türlü yazı, fotoğraf, video gelecek nesillerle aramızda köprü görevi yapan hatıralar olacak.
2006 yılı itibariyle yayınlamaya başladığımız fotoğraf ve videolardaki bazı büyüklerimiz artık aramızda yok.
Aramızdan ayrılanlar gibi bir köşe açabiliriz. Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz büyüklerimizi burada tanıtabiliriz.
Ayrıca geleneklerimiz, göreneklerimiz köşesinde unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi yazabiliriz.
Daha Büyük Görüntüle KENDİ ARACI İLE GELMEK İSTEYENLER Akçakavak Köyü’ne kendi aracınızla ulaşmak için Adapazarı-Eskişehir yolunu kullanabilirsiniz.
Anayol Güzergahı Akçakavak’a ulaşmak için ilk önce köyümüzün bağlı olduğu Gölpazarı ilçesine geliyoruz.
Adapazarı istikametinden gelenler yaklaşık 80 km, Bilecik istikametinden gelenler yaklaşık 20 km sonra Vezirhan İlçesine ulaşacak.
Gölpazarı yolu, Adapazarı-Eskişehir yoluna Vezirhan İlçesi’nden bağlanıyor.
Vezirhan İlçesi’ne ulaşıldığında Adapazarı istikametinden gelenler ilçe içine girip Gölpazarı tabelasını takip ederek sola, Bilecik istikametinden gelenler ise ilçe içine giriş yapmadan doğrudan sağa dönecek.
Köyümüzün yaklaşık 1600 yıllarından sonra, çevrede bulunan 6 mezranın merkez olan Akçakavak Köyü’ne yerleşmesiyle kurulduğu sanılmaktadır.
Mezralar, ŞEHBENCİLER, ORMAN YERİ, ÖREN, VELENKÖYÜ, KAHÇILAR ve MUSALAR olarak bilinmektedir. Sonraki yıllarda bu yerleşim yerlerinden bugünkü köyümüzün olduğu yere taşınılmıştır. Sözü edilen mezraların kalıntılarına halen rastlanılmaktadır. MUSALAR mezrasının dışında kalanların hangi yıllarda nerelere taşındıkları hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Musalar mezrası 1940’lı yıllarda Akçakavak merkezine taşınmaya başlamış, 1954 yılında Musalar’da hiçbir aile kalmamıştır.
Köy ortamında bayrama başlama ve bayramlaşma geleneği, büyükşehirlerde rastlayamadığımız güzellikler içeriyor. Bayram namazını kıldıktan sonra Akçakavak Köyü sakinleri ve genellikle İstanbuldan gelen misafirler köy meydanında hep birlikte bayramlaştı.
Bu site Murat ÇAKIR tarafından Bilecik’in Gölpazarı ilçesinin Akçakavak Köyü için yapılmıştır. Sitemiz şu an yapım aşamasındadır.